Vanaf maandag 12 april vernieuwt het Agentschap Wegen en Verkeer het wegdek van de Loenhoutseweg (N144) in Hoogstraten. De werfzone situeert zich tussen de Katelijnestraat en de rotonde aan de Hinnenboomstraat. De werken zullen vijf dagen duren. Het verkeer wordt in beide richtingen omgeleid via de Sint Lenaartseweg (N115).

Vernieuwing wegdek

Het wegdek van de Loenhoutseweg is versleten en aan een onderhoudsbeurt toe. Een aannemer zal eerst het oude wegdek zo'n 10 cm diep affrezen over de volledige wegbreedte. Vervolgens worden er twee nieuwe lagen asfalt en markeringen aangebracht.

De werfzone situeert zich over een afstand van ongeveer 1,5 kilometer tussen de Katelijnestraat en de rotonde aan de Hinnenboomstraat. Het vernieuwde wegdek zal het rijcomfort en de verkeersveiligheid van de weggebruikers verbeteren.

Verkeershinder

De werken worden uitgevoerd in de paasvakantie om de verkeershinder te milderen en zijn gepland van maandag 12 tot en met vrijdag 16 april. De Loenhoutseweg is tijdens de werken afgesloten voor gemotoriseerd verkeer ter hoogte van de werfzone.

Het doorgaand verkeer volgt in beide richtingen een omleiding via de Sint Lenaartseweg. De fietspaden blijven wel steeds toegankelijk in de werfzone.

Weersgevoelig

Asfalteringswerken zijn steeds erg weersgevoelig. Bij regenweer kan de huidige planning nog wijzigen. De meest actuele info is steeds beschikbaar op www.wegenenverkeer.be/hoogstraten.